Bonbon van rosbief met sla, appel, mierikswortelsausje en pistachenootjes

Een snel en gemakkelijk tussengerechtje. Lekker fris met knapperige sla en appel, zachte rosbief en een sausje met wat pit door de mieriekswortel. Afgemaakt met geroosterde pistachenootjes. Goeie combinatie, snel klaar en verrukkelijk.

Wat heb je allemaal nodig? Voor vier personen. Een stuk of 16-20 plakjes rosbief (voorgesneden van de slager of supermarkt), een kleine little gem (of andere sla die je lekker vindt), een frisse appel (elstar, jonagold, granny smith – ook hier wat je lekker vindt), een eetlepel mierikswortelpasta, een eetlepel crème fraiche, sap van een kwart citroen, een handje pistachenootjes. En eventueel nog wat balsamicocrème.

Maken! Als eerste maak je de sla. Snij de little gem fijn en snij de appel in kleine stukjes. Door elkaar roeren, wat zwarte peper erbij en een likje olijfolie. Je kunt eventueel ook nog een lepeltje creme fraiche erdoor roeren – dan heb je een wat smeuïge vulling. Kan, maar hoeft niet. Dan maak je het sausje. Meng de mierikswortel met de creme fraiche en het citroensap. Goed roeren! Het moet een beetje lopend sausje zijn, dus voeg er eventueel nog een klein drupje water aan toe. Dan pel je de pistachenootjes en die rooster je een paar minuten in een droge koekenpan. Eruit halen en grof hakken. Ok – klaar voor de start. Af! Neem de rosbief, leg twee plakjes naast elkaar en doe er wat van het sla-appelmengsel in. Vouw dicht en maak er een mooi balletje van. Hop: op je mooiste schaal ermee! Dan sprenkel je daar overheen de mierikswortelsaus en je garneert af met de pistache. Eventueel nog wat versgemalen zwarte peper erop en wat balsamicocreme! Eet smakelijk. Lekker fingerfood wat heerlijk smaakt bij een goed glas bier, wijntje of gin tonic!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *