Cheesecake met witte chocola

Super recept en makkelijk en leuk om te maken. Ik heb het ergens van internet vandaan en me deze keer – ik ‘bak’ niet zoveel – maar helemaal aan het recept gehouden.

De bodem: 200 gram koekjes die je lekker vindt en 80 gram roomboter.
De topping: 250 gram mon chou roomkaas, 250 gram mascarpone, 200 ml slagroom en 150 gram witte chocola.

De bereiding…

Je begint met de bomer. Doe de koekjes en de blender en maal deze helemaal fijn. Ondertussen smelt je de roomboter in een pannetje en als deze is gesmolten roer je de boter onder het koekjeskruim. Goed doorroeren. Nu neem je de springvorm, bedekt de bodem met bakpapier en klemt de vorm. Maak van de koekjes met boter een mooie bodem en druk goed aan. Hop de koelkast in om hard te worden!

Nu kun je verder met de topping. Smelt als eerste de witte chocola au-bain-marie. Ofwel in een pannetje of kommetje dat net een ketel met warm water raakt. Makkie. Daarna klop je de slagroom lobbig. Je voegt hier geen suiker aan toe! Daarna neem je de roomkaas en de mascarpone en klopt deze door elkaar. Vervolgens meng je de slagroom erdoor tot het een mooi geheel is. En daarna volgt de gesmolten witte chocola. Proef maar eens van het beslag als je het mooi tot een glad mengsel hebt geroerd. Je neemt de springvorm met bodem uit de koelkast en verdeelt het mengsel erover. Daarna gaat het terug de koelkast in voor uren (uur of 8), zodat de cheesecake mooi hard wordt.

Tenslotte: de finishing touch. Je smelt wederom au-bain-marie wat donkere chocolade (melk of puur, ca. 75 gram) en maakt vervolgend een mooie bovenkant op de cake. Ik doe dit door provisorisch een spuitzakje te maken van bakbapier of een plastic vershoudzakje. Maak het figuur en de topping die je leuk en mooi vindt! Afwerken met wat geraspte witte chocola en finito!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *