Feta fourno!

Lekker tapas gerecht! Super simpel om te maken. Wat heb je nodig: 2 rijpe tomaten, een rode (punt)paprika, oregano (gedroogd is prima), rode ui, een blok feta en een scheutje kookroom. Was allereerst de tomaten, snij doormidden en daarna plakjes. Haal daarna de zaadlijsten uit de paprika en snij deze in stukken. Schil de rode uit en snij hiervan heel fijne halve ringen. Doe vervolgens de tomaat, paprika en rode ui in een leuke ovenschaal, besprenkel met een goede scheut olijfolie en kruid af met peper, zout en oregano. Hussel dit door elkaar en dan de oven in voor ca. 15 minuten op een 180 graden. Brokkel intussen de feta in een schaal, prak deze met een vork en maak aan met een scheutje kookroom, zodat de massa lekker smeuig is. Haal na het kwartier de tomaten uit de oven en verdeel de feta erover. Nu nog een 15 minuten de oven in. Op het eind even kort onder de grill, zodat de feta mooi goudbruin kleurt. Smakelijk eten!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *