Snelle chicken tikka masala met een twist…

Na een drukke werkdag had ik zin in… tikka masala. Geen idee hoe het recept exact in elkaar steekt, dus even de kruiden opgezocht en er een eigen draag aan gegeven. En het resultaat was erg lekker. Zo lekker dat ik ervan baalde niet wat meer te hebben gemaakt…

Wat heb je nodig – voor 1 persoon?
Een kipfilet of kippendijen (laatste is malser)
2 tl garam Masala
1 tl kurkuma
1 tl gemalen korianderzaad
1 tl paprikapoeder (niet gerookt)
Een ui
Blik gepelde tomaten
Flinke scheut kokosroom/melk
Sap van een halve limoen of citroen

En zo maak je het:
Snij de kip in stukjes
Doe er de kruiden bij en schep goed door elkaar
Verhit de pan en bak de kip met het kruidenmengsel goed aan
Voeg de uit toe en bak goed aan
Voeg daarna de gepelde tomaten toe en prak deze fijn
Laat goed inkoken en schenk er dan de kokosmelk bij
Goed laten inkoken tot je een saus tot gewenste dikte hebt
Breng tenslotte op smaak met peper en zout en het sap van de citroen/limoen

Lekker met verse koriander en aardappelpuree of rijst.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *