Rustiek brood met avocado, zoete tomaat en limoen

Lekker voor een zomers weekend. Of door de week. Of als het koud is. Naja, smaakt altijd! Men neemt: een omgesneden brood (rustiek, desem, volkoren of wat je lekker vindt). Snij een (te) dikke plak af, pak een rijpe avocado, halveer deze en smeer het brood in met de avocado. Neem nu een paar – stuk of 3 of 4 – lekkere, zoete tomaatjes (bijvoorbeeld Roma) en snij die in plakken. Beleg het brood hiermee en kruid af met wat grof zeezout en peper. Besprenkel met het sap van een kwart limoen en maak af met wat blaadjes sla en wat olijfolie. Smakelijk eten! Voor de variatie kun je het limoensap ook vervangen door balsamico-azijn. Ook lekker!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *