Taart van Lea met bosvruchten en bavarois

Inderdaad. Je leest het goed. Taart van Lea. Mijn allerliefste Lea. Eigenlijk is dit recept topgeheim. Maar ik heb het toch weten te ontfrutselen. Omdat de taart aan de ene kant geweldig lekker is en aan de andere kant het gehalte taarten en baksels op deze site behoorlijk beperkt is.

Deze keer wijk ik eens af van allereerst een opsomming geven van alle ingrediënten, om vervolgens de bereiding te vertellen. Nu gaat het allemaal in één keer. Heb je direct een leuke puzzel bij dit baksel.

Als eerste maak je de biscuit. Voor het deeg gebruik je 200 gram mix voor biscuitdeeg, 3 eieren en 20 milliliter water voor een springvorm van 18 cm. Je klopt eerst de eieren in de keukenmixer. Dan gaat de mix voor het biscuitdeeg erbij en dan het water. Laat dit alles zeker 10 minuten draaien tot het deeg redelijk vast is. Lea zegt dat het merengue-achtig moet zijn. Dus hou dat in je hoofd. De gouden tip in deze is om aan de onderkant van de vorm een bakpapiertje te doen. Dan komt die er goed en zonder geplak uit. Alles gaat voor 35 minuten de oven in op 165 graden celcius. Als de biscuit klaar is, laat je deze op z’n kop afkoelen en daarna snij je hem doorbinnen. Of haar. Geen idee. Je hebt nu al een behoorlijk deel van deze taart klaar. Intussen maak je de bavarois. Die kun je helemaal zelf maken, maar er zijn ook handigheidjes en lekkerheidjes hierin. Bijvoorbeeld het pak bavaroispoederspul. Je gebruikt voor de bavarois 250 milliliter slagroom, 50 milliliter melk en 75 gram bavaroispoeder. Meng dit met de mixer tot je een mooi luchtige bavarois krijgt. Deze gaat vervolgens 2 uur de koelkast in of – als je echt snel wil zijn – 40 minuten in de diepvries. Als alles klaar is ga je de taart opmaken. Snij de biscuit in plakken (2 of 3) en smeer de binnenkant in met een laagje jam. Lea heeft lekkere aardbeien-kruisbessenjam gebruikt van een mooie boerderijwinkel in Reymerstok (aanrader!). Je kunt ervoor kiezen om ook in de vulling wat vers fruit te gebruiken – doe wat je wil!. Doe de bavarois vervolgens in een spuitzak en spuit de vulling in dotten erop. Doe dit laag voor laag en maak de bovenkant af met de bavarois en vers fruit. Eventueel kun je er nog wat chocolade overheen raspen. Een heerlijk lekker taartje!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *