Ravioli met ricotta, citroen en salieboter
Ingrediënten (voor ca. 20 ravioli’s – zonder ei):
- 150 ml water
- 400 gram tarwebloem
- 1,5 el olijfolie
- 250-300 gram ricotta
- rasp van 1 biologische citroen
- beetje citroensap
- peper en zout naar smaak
- 50 gram roomboter
- bakje verse salieblaadjes
- Parmezaanse kaas
- Schenk de bloem in een kom, maak een kuiltje en giet hier water en olijfolie in. Kneed totdat je een deeg hebt en vijf minuten. Dek het af met een plastic folie en laat het een half uurtje staan. Hierna is het deeg lekker elastisch.
- Bestuif je werkblad met bloem en leg hier het deeg op. Rol het deeg uit waarbij je het telkens een kwartslag draait. Uiteindelijk moet het deeg zo’n 2-3 mm dik zijn.
- Meng intussen de ricotta, citroenrasp, fijngehakte salie, een beetje citroensap, peper en zout tot een mengsel.
- Verdeel het deeg in twee stukken. Leg één stuk apart, dat wordt zometeen de bovenkant van de ravioli.
- Het makkelijkste is om vooraf op het deeg met een steekring aan te geven waar de ravioli’s komen. Hierop verdeel je vervolgens met een klein lepeltje het mengsel.
- Leg de andere helft van het deeg erop en steek de vormpjes uit of snijd ze met een mes. Met een vork ‘seal’ je de zijkanten of gebruik een eenvoudige raviolivorm.
- Zet een pan water op totdat deze kookt.
- Intussen maak je de saliebotersaus door de boter in een pan te verwarmen en hier de salieblaadjes in te doen. De aroma van de salie zal vrijkomen en voor een heerlijke smaak zorgen.
- Kook de ravioli4-5 minuten of totdat ze boven komen drijven.
- Serveer de ravioli met de saliebotersaus en geraspte Parmezaanse kaas