Lekkere bruschetta met eens wat anders.
Ingredienten:
- 4 sneeën rustiek brood (gehalveerd) of
- 4 sneeën zuurdesembroden (gehalveerd)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 1 perzik (gehalveerd, zonder pit)
- 8 plakjes rauwe hammen
- 1 bol mozzarella (in plakken)
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 1 handje verse basilicum
Bereiding:
Bestrijk de plakjes brood aan beide kanten met olie en gril op de barbecue rondom krokant.
Wrijf de gegrilde broodjes licht in met knoflook.
Gril de perzik met het snijvlak naar beneden kort op de barbecue tot er mooie grillstrepen ontstaan. Snijd de perzik in dunne plakken.
Verdeel de ham en perzik over de bruschetta en leg de mozzarella erop.
Besprenkel met de azijn en verdeel de basilicum erover.