Gegrilde groene asperges in rode wijnazijn
Lekker bijgerecht – weer eens wat anders. Lekkere gegrilde, groene asperges met courgette en rode ui gemarineerd in rode wijnazijn.
Wat heb je nodig:
- 1 rode ui
- 1 courgette
- 3 el rodewijnazijn
- 500 g verse groene asperges
- 5 el olijfolie
Bereiding:
- Snijd de rode ui doormidden en snij dunne halve ringen. Doe de ui in een kom en voeg de rodewijnazijn toe met wat zout.
- Snijd de courgette in schuine plakken. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant.
- Kook de asperges 5 min. in water met zout. Giet af en bestrijk met 2/5 olie. Verhit de grillpan en grill de asperges in 4 min. gaar, keer regelmatig en doe de asperges in een schaal. Gril de courgette 5 min. en keer halverwege. Voeg de courgette en de ui toe aan de asperges toe en schep om.