Gegrilde groene asperges in rode wijnazijn

Lekker bijgerecht – weer eens wat anders. Lekkere gegrilde, groene asperges met courgette en rode ui gemarineerd in rode wijnazijn.

Wat heb je nodig: 

  • 1 rode ui
  • 1 courgette
  • 3 el rodewijnazijn
  • 500 g verse groene asperges
  • 5 el olijfolie

Bereiding: 

  1. Snijd de rode ui doormidden en snij dunne halve ringen. Doe de ui in een kom en voeg de rodewijnazijn toe met wat zout.
  2. Snijd de courgette in schuine plakken. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant.
  3. Kook de asperges 5 min. in water met zout. Giet af en bestrijk met 2/5 olie. Verhit de grillpan en grill de asperges in 4 min. gaar, keer regelmatig en doe de asperges in een schaal. Gril de courgette 5 min. en keer halverwege. Voeg de courgette en de ui toe aan de asperges toe en schep om.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *