Ica

Uit mijn blog van mijn reis in Zuid-Amerika in 2017. Een super dag die niemand had zien aankomen in Ica, een plaatsje in Peru. En dan vooral de oase van Huacachina en de omliggende zandduinen!

Peru – 26 juni 2017 – 21°

“Wat een geweldige dag vandaag. Naar Ica gegaan zonder verwachting en het was meer dan geweldig. Je wordt overdonderd door het landschap dat alleen bestaat uit een kleine, groene oase en is omringd door uitgestrekte zandduinen. Er wordt door de Peruvianen beweerd dat het water van de lagune een geneeskrachtige werking heeft. Altijd handig. De hele middag in een buggy rondgereden en gesandboard van de duinen af. Echt geweldig en prachtig. Een dag om nooit meer te vergeten. Net een frisse duik in het zwembad genomen in een lekker luxe hotel en zometeen gaan we lekker eten en natuurlijk een goed biertje drinken. Cusquena we te verstaan!”

Legende van Huacachina

Er leeft een legende. Huacachina ligt op een paar kilometer van de stad Ica in het zuidwesten van Peru. Het is een oasedorpje, gebouwd rond een natuurlijk meer in de woestijn van Peru. Het dorpje wordt vooral bewoond door toeristen, maar is daarom niet minder leuk. Volgens een legende is het meer ontstaan door spiegelscherven. Een prinses liep door de woestijn en keek in de spiegel om zichzelf te bewonderen. Opeens zag ze in de spiegel een man achter zich. Van schrik liet ze de spiegel in stukken vallen, waarna ze wegvluchtte. Met de plooien van haar mantel creëerde ze de duinen en de scherven zouden het huidige meer van Huacachina hebben gevormd.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *