Lauwwarme parelcouscous met koolrabi, appel en oude kaas

Een receptje wat ik zelf in elkaar heb gedraaid. Naja, voor de helft dan qua recept. Ik had nog wat lekkere parelcouscous liggen en zag een variant met groene kool op internet. Maar ik had ook nog een halve koolrabi, dus die heb ik maar gebruikt in plaats van de witte kool.

Wat je nodig hebt: 200 gram parelcouscous, een bouillonblokje (groente), halve koolrabi, een halve appel, walnoten, een handje rozijnen, verse dille, olijfolie, witte wijnazijn en wat kruiden.

Bereiden doe je als volgt. Allereerst breng je een halve liter groentebouillon aan de kook en daarin kook je de parelcouscous gaar. Ondertussen snij je de koolrabi in kleine blokjes (halve centimeter ongeveer) en die blancheer je een 3 minuten in water. Daarna afgieten en even aan de kant zetten. Je kunt nu de walnoten grof snijden en de rozijnen. Zet ook die aan de kant. Meestal is de couscous nu gaar – giet die af en doe in een kom. Was de appel en snij deze in kleine blokjes. Je kunt nu alles bij elkaar mengen: de couscous, koolrabi, appel, rozijnen en walnoten. Dan de dressing: anderhalve eetlepel olijfolie, een halve eetlepel witte wijnazijn (ik heb ook nog een scheutje frambozenazijn gebruikt), een halve eetlepel mosterd en en scheutje honing. Meng dit goed door elkaar en roer onder de salade. Tenslotte snij je nog wat verse dille fijn. Je kunt ook peterselie gebruiken hoor. De salade is lauwwarm het lekkerste. Maak de salade op het bord af met wat extra walnoten en gebrokkelde oude kaas. Smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *