Torentje van koolrabi, geitenkaas, appel en pistachenootjes


LEKKER! Gemaakt met paarse koolrabi uit eigen tuin! Kraakvers en dat gecombineerd met van allerhande lekkere dingen. Ik heb het als hoofdgerecht gegeten, maar je kunt het torentje ook prima wat kleiner maken en als voorgerecht of tussengerecht maken. Zonder vlees – boordevol groentes.

Ingrediënten, voor twee personen

  • Een verse koolrabi
  • Een flinke appel -Jonagold, Elstar, wat je lekker vindt!
  • Ongeveer 250 gram verse geitenkaas
  • Een handje pistachenoten
  • Verse tijm en rozemarijn
  • De lekkerste balsamico die je hebt!

Makos maros! Als eerste schil je de koolrabi en snijdt die vervolgens in plakken van ongeveer een halve centimeter. Breng een pannetje water aan de kook en kook de koolrabi een minuut of 8. Afgieten en even laten staan. Intussen pel je de pistachenootjes, hakt ze fijn en mengt ze door de geitenkaas samen met wat zwarte peper en wat verse rozemarijn. Was de appel en haal het klokhuis eruit met een appelboor. Heb je die niet? Snij de appel dan gewoon doormidden en haal het klokhuis eruit. Snij de appel in dunne schijfjes. Je bent al bijna klaar nu! Verwarm de oven voor op 180 graden. Het is tijd om te stapelen! Als eerste de koolrabi, dan de geitenkaas en appel. Herhaal dit. Ik heb drie laagjes gemaakt van dit lekkers. Kruidt de bovenkant af met zwarte peper en wat zout en dan – huppakee – de oven in. Zo’n 20 minuten. Dan op het mooiste bord leggen en afmaken met balsamico en verse tijm!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *