Shakshuka


Sinds een tijdje eet ik weer eieren. En die heb ik echt meer dan 10 jaar niet gegeten. Er is een nieuwe wereld voor me open gegaan en ik hoef tenminste niet meer te denken wat er in bepaald eten zit. Het is een aardig drukke tijd met twee kleine kindjes, een verantwoordelijke baan én het (inmiddels in eigen beheer) bouwen van een huis. Onze nieuwe buitentafel is bijna klaar en er moet nog wat op onze kavel gebeuren. De kindjes liggen in bed en ik maak voor de eerste keer Shakshuka. Wel vaker van gehoord, maar nog nooit gemaakt of gegeten. En het is heel simpel en lekker. Een gerecht uit wat ik begrijp traditioneel Marokko, maar ook veel gegeten in het Midden-Oosten. 

Ingrediënten: een ui, twee tenen knoflook, een blik tomatenblokjes, wat verse tomaten, een theelepel komijn, theelepel paprikapoeder, peper, zout en vier eieren. 

Maken doe je als volgt. Als eerste maak je de saus. Snipper de ui en de knoflook, zat een pan op het vuur, wat olie erin en bak de ui en knoflook op matig vuur aan. Voeg daarna de kruiden toe en bak deze even mee – daarvan komt de smaak vrij. Vervolgens gaat het blik gepelde tomaten erbij en de verse tomaten in grove stukken. Roeren en pruttelen maar! Als de saus klaar is proef je goed en kruid hem eventueel af met extra zout en peper. Maak vervolgens drie kuiltjes in de saus en tik het ei in de kuiltjes. Deksel op de pan en laat dit voor een paar minuutjes staan. Daarna is alles klaar en kun je eventueel afwerken met verse peterselie. Lekker met wat vers brood om te dippen! Smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *