Frisse salade van parelcouscous met erwten en broccoli, kipköfte en snelle tzatiki
Een lekker gerecht – fris en luchtig. De salade heeft Lea ergens gevonden en al vaker gemaakt. Het is een erg frissen salade met parelcouscous, broccoli, erwten en feta. En ik heb er kipköfte bijgemaakt van kipgehakt, komijn, korianderzaad, een beetje kaneel en kurkuma. Om het af te maken met een snelle tzatzikisaus.
Voor de salade heb je nodig: 175 gram parelcouscous, 100 gram diepvrieserwten, roosjes van broccoli, 125 gram feta, en voor de dressing 2el olijfolie, 1el azijn, 1el citroensap, 1el honing, 1tl mosterd en een kwart theelepel knoflookpoeder.
Je kookt als eerste de couscous met een bouillonblokje in een halve lieter water. Intussen blancheer je de broccoli en voor het gemak doe je er direct de erwten bij. Na drie minuten afgieten. Onder het koken maak je de dressing door de olie, azijn, mosterd, knoflookpoeder en het citroensap te mengen. Je bent al bijna klaar. Giet de couscous af en meng de dressing en groentes erdoor. Voor het serveren meng je er voorzichtig feta en geroosterde amandelen door. Kruidt af met peper en zout! Heerlijk.
De kipköfte past er heel erg goed bij. Breng op smaak met alle kruiden en meng goed. Draai er köftes van – een soort van kleine worstjes die je met je hand wat indrukt. Bak ze mooi goudbruin in wat olie in een pan. Klaar.
En tenslotte de tzatziki. Rasp een halve komkommer en meng hier drie flinke lepels yoghurt doorheen. Voor een net wat vollere smaak meng ik er altijd een lepeltje mayonaise doorheen. Breng op smaak met zout, peper en wat citroensap. Klaar.