Klassieke zalmcoctail
Een ouderwets lekkere zalmcocktail. Daar heb ik zo nu en dan zin in. M’n mam maakte hem vroeger altijd, en vorig jaar nog gegeten op tweede kerstdag. Old times arise. Gisteren heb ik hem zelf dan maar gemaakt. Eerst lekker gewandeld door de blubber met Lea en de kleintjes, en daarna lekker gegeten. Een plankje met onder andere heerlijke fuet, smeersels, asperges met ham, een gesmolten camembert met honing en rozemarijn, waarin je met lekker brood kunt dippen, een pasteitje met kippenragout en dus zalmcocktail. Hij is niet super gezond, maar wel lekker.
Wat heb je nodig? Een blik zalm – klein of groot, drie eetlepels mayonaise, een kneep ketchup, sap van een kwart citroen, lekkere sla en wat paprikapoeder. Maken is gemakkelijk en snel. Als eerste maak je de saus door de mayonaise, ketchup en citroensap te mengen. Je kunt eventueel ook yoghurt gebruiken in plaats van de mayonaise of als een deel ervan. Dat maakt het wat minder calorierijk. Dan maak je ze zalm schoon. Ik het grote blik zitten nog behoorlijk wat graten, dus pas even goed op. Het is nu eindelijk al klaar. Neem een mooi glas en doe er een lik saus in. Dan wat sla, stukken zalm en dan weer saus, sla en zalm. Om af te maken met… saus. En wat paprikapoeder. Eet smakelijk!