Pastasalade met pesto

Snelle pastasalade voor bij de BBQ! Je hebt niet veel nodig: pasta, rode pesto, een scheutje kookroom, rode ui, parmezaanse kaas, basilicum en groene pepertjes (ingelegd).

Allereerst kook je de pasta af. Spoel hem daarna onder de koude kraan af, totdat deze weer koud is. Je kunt de pasta nemen die je lekker vindt. Ik heb van die kleine schepjes gebruikt. Onder het koken van de pasta snij je de garnituur. Eerst een kleine rode ui, doormidden en dan halve-halve ringetjes. Flinterdun. Snij daarna wat lekker zoete tomaatjes in stukjes en daarna een paar ingelegde pepertjes in stukjes. Neem wat lepels rode pesto (groen kan ook trouwen) en meng daar een scheutje kookroom doorheen. Als de dressing te dik is kun je er wat water bij doen. Meng de garnituur door de pasta en kruid goed af met peper, zout en oregano. Laat de pasta daarna lekker de dressing opzuigen. Voor het serveren snij je er wat verse basilicum doorheen en maak je de salade af met vers geraapte parmezaanse kaas.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *