Lasagne met ricotta, tonijn en doperwten

Een lekkere en eens andere-dan-je-normaal-gewend-bent lasagne!

Men neemt: een courgette, doperwten (prima uit de diepvries te gebruiken), twee blikjes tonijn op water, lasagnevellen, geraspte kaas en voor de bechamelsaus boter, bloem, melk en ricotta.

En dan doe je het volgende… Verwarm allereerst de oven op 200 graden. Was de courgette en snij hem in kleine blokjes. Laat intussen de tonijn uitlekken. Nu begin je aan de bechamelsaus. Verhit de boter in een pan, voeg de bloem toe en laat al roerend op laag vuur garen tot de bloem licht kleurt. Inderdaad, je maakt een roux. Dit duurt een paar minuten. Voeg vervolgens een scheut melk toe, roer goed met een garde tot je een dikke klont hebt. Zo maak ik althans de melksaus en zo krijg je nooit klontertjes! Voeg vervolgens een nieuwe scheut melk toe, roer weer door en herhaal het tot je een goede saus hebt. Neem de pan van het vuur en voeg de pot ricotta toe, roer goed door en breng de saus op smaak met peper en zout. Doen!

Nu ga je de lasagne opbouwen. Pak een mooie overschaal en bedek de bodem met een laagje saus. Vervolgens lasagnebladen erop en daar dan weer een laagje courgette en doperwten bovenop. Dan een laagje tonijn, weer een laag saus, lasagne en zo verder. Bestrooi vervolgens de bovenkant met lekkere kaas en bak de lasagne af in circa 35 minuten in de oven.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *