Hasselback aardappelen uit de oven

Lekkere aardappelen als bijgerecht. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappels – zoveel als je wil – schoon onder de kraan en snij ze in de breedte in in schijfjes van circa 4 mm, maar laat ze aan de onderkant aan elkaar zitten. Wat handig is, is om de aardappel op een lepel te leggen en dan in te snijden. Je snijdt dan tot op de lepel en ze daarmee net niet door. Leg de aardappels in een ovenschaal en bestrooi ze met zeezout. Smelt de kruidenboter in een steelpan en giet deze over de aardappelen in de inkepingen. Je kunt eventueel tussen de inkepingen nog een paar blaadjes laurier steken of er fijne plakjes knoflook in doen. Bak de aardappels in 50 minuten gaar in de oven.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *