Lekkere shepherd’s pie met bier

Lekkere shepherd’s pie, gebaseerd op het recept van Jamie Oliver maar met een eigen twist.

Ingredienten:

 • 800 gram rundsvlees
 • Wortelen (5 of 6 stuks)
 • Bleekselderij (5 of 6 stuks)
 • Rode uien (3 stuks)
 • Verse rozemarijn (4 takjes)
 • 500 ml water
 • 1 groente bouillonblok (voor 500ml water)
 • Flesje bier (bv. Hertog Jan Triple)
 • Scheutje wittewijnazijn
 • 2 theelepels Bloem
 • Aardappels voor de aardappelpuree
 
Bereiding:
Snij het vlees in blokjes en braad dit in een paar porties bruin. Kruid het vlees met peper, zout en fijngehakte rozemarijn als je het bakt. Haal het vlees uit de pan en smoor in blokjes gesneden bleekselderij, wortelen en uien. Roer en na verloop van tijd de bloem doorheen en bak deze aan.
Voeg het vlees toe, de wittewijn azijn (of andere azijn), het flesje bier (op kamertemperatuur) en de bouillon. Laat dit sudderen. 1,5 a 2u lang totdat de saus lekker dik is. Proef en breng op smaak. Lekker met wat cheddar kaas erdoorheen. Eventueel een eetlepel stroop. Maak de aardappelpuree (zoals je dit normaal doet). Daarna het vlees/groente in een ovenschaal, daaroverheen de aardappelpuree. Maak af met rozemarijn, paneermeel en bak af in de oven op 175 graden voor een 20 minuten. Lekker met frisse erwtjes en een goed glas bier!

Dit vind je misschien ook leuk...