Quinoa met gepofte flespompoen, geitenkaas en granaatappel

Het was een op Curacao. We hadden honger en gingen ontbijten. De plek was alleen zo mooi en leuk dat we de dag bleven. In de middag hadden we weer honger. Dus bestelde we eten. En kregen een lekker gerecht met quinoa, pompoen, geitenkaas en granaatappel. Dat smaakte heel goed. En toen was het kerstmis. En toen hebben we dit gerecht nagemaakt, met wel een eigen twistje natuurlijk. Harm mocht niet meekoken. En Frank heeft twee porties gehad. Basta.

Je hebt nodig – voor ongeveer 6 personen: een half pak quinoa, een flespompoen, een rolletje geitenkaas, een granaatappel, een handje pistachenootjes, een theelepeltje ras-el-hanout, een theelepeltje garam masala en wat limoen- of citroensap.

Maken! Als eerste de pompoen. Was deze goed, leg in een schaal en pof deze in een uur op 200 graden in de oven. Haal eruit en laat maar even afkoelen. Dan de quinoa. Was deze vooraf even in een fijne zeef en ook gaar zoals het op de verpakking staat. Ik denk in ongeveer een kwartiertje. Laat uitlekken en breng op smaak met ras-el-hanout en limoensap. Proef! Snipper wat verse koriander en roer dat erdoor. Klaar. Snij de pompoen in schijven van ongeveer een centimeter dikte. Leg ze op een ovenslee, kruidt met garam masala en rooster nog even in de oven. In ongeveer een kwartiertje op 220 graden. Intussen pel je de nootjes en rooster je even in een droge koekenpan. Hak ze daarna grof. Maak ook de geitenkaascreme – maal een rolletje witte geitenkaas met een scheut water in de blender. Hoe meer water hoe meer vloeibaar de crème is! Snij de granaatappel in tweeën en tik de pitjes eruit met een groot mes of pollepel. Nu kun je het bord opmaken! Als eerste een mooi timbaaltje quinoa, waar je vervolgens een schijf pompoen oplegt. Dan de geitenkaascreme er omheen en aftoppen met pistache en granaatappel. Een lekker, eenvoudig en smakelijk gerechtje. Bijvoorbeeld een voorgerecht of tussengerecht, al kun je er ook een amuse van maken. Je kunt er ook wat vis bij doen trouwens: wat dacht je van een lekker stukje gerookte forel of pittige garnalen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *