Dorade met pittige garnalen, zoete aardappelpuree en bloemkool


Snel, simpel en toch wat fancy? Dan moet je dit recept zeker eens proberen! Het is heerlijk. Met wat invloeden uit de Arabische en Zuid-Amerikaanse keuken!

Nodig – voor twee personen: twee doradefilets, een handjevol grote garnalen, een zoete aardappel, pakje kokosmelk, een halve bloemkool, komijn, kurkuma, kaneel en korianderzaad, en voor de dressing twee theelepels crème fraiche, een kneepje harissa en zoete chilisaus. En… koriander!

Je maakt dit lekkere gerecht als volgt:

  1. Als eerste de bloemkool. Snij in de lengte twee plakken bloemkool van ongeveer een centimeter dikte. Blancheer deze drie minuten in kokend water, haal eruit, leg op een vakblad en kruidt met komijn, kurkuma, kaneel en wat korianderzaad. Aan beide kanten en besmeer met zonnebloemolie. Verwarm de oven op 180 graden en schuif de bloemkool er voor 25 minuten in.
  2. Pel de garnalen, snipper een teentje knoflook en een rode peper en meng alles goed door elkaar in een klein beetje zonnebloemolie.
  3. Tijd voor aardappel! Schil de zoete aardappel, snij in kleine blokjes en kook deze in een pan met kokosmelk en een klein beetje water. Ze zijn gaat als ze gaar zijn.
  4. Maak intussen de dressing door de crème fraiche, harissa en zoete chilisaus door elkaar te mengen. Als het iets te dik is – wat het waarschijnlijk is – dan doe je er een klein beetje water bij. Goed roeren!
  5. Snij de doradefilets doormidden en kruidt ze met peper en zout. Als de aardappel klaar is, giet je deze af. Bewaar wel wat kookvocht. Doe de aardappel in de blender en maak er een mooie mousseline van. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de puree lekker smeuïg te maken. Proef en voeg eventueel nog wat zout toe. Bak daarna de garnalen in een pannetje tot ze nog lekker glazig zijn. Ongeveer twee minuten.
  6. Nu is het tijd de vis te bakken. Zet een pan op het vuur, beetje zonnebloemolie erin en bak dan de visjes op de huid. Een minuut of drie denk ik, waarna je het vuur uit zet en de visjes omdraait. Ze garen nog even na en dan zijn ze heerlijk!
  7. Opmaken maar! Als eerste wat puree, daar bovenop de bloemkool, dan het visje en afmaken met de dressing. Nog wat verse koriander erover en je hebt een super lekker gerecht. Eventueel kun je ook nog wat nootjes – die je lekker vindt – roosteren en eroverheen doen. Smakelijk eten!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *