Vegetarische lasagne met groenten!


Koken met veel groenten en geen vlees of vis gaat heel goed en kan met heel veel smaak. Zo ook deze vegetarische lasagne. Makkelijk te maken en zelfs zonder pastabladen. Die zijn namelijk van aubergine gemaakt. Met verder rode ui, knoflook, wat bleekselderij en wortelen. En natuurlijk lekkere tomatensaus, verse tomaten en mucho parmezaan.

Ingredienten – voor een hele schaal: een aubergine, vijf tomaatjes, vier wortelen, vier stengels bleekselderij, een rode ui, drie teentjes knoflook, knoflookpoeder, een flinke kneep tomatenpuree, blik gepelde tomaten en voor de bechamelsaus een roux van roomboter en meel en melk.

Maken! Maken! Makkelijk! Als eerste was je de aubergine, snijdt er plakken van die je kruidt met peper, zout, oregano en insmeert met olijfolie. Bak ze goed aan in de koekenpan totdat ze mooi bruin zijn. Haal ze eruit en leg even apart. Vervolgens gaat er weer wat nieuwe olijfolie in de pan, waarin je vervolgens de gesnipperde ui en knoflook aanfruit. Was de wortelen en selderij, snij die fijn en smoor die ook aan. Nu gaat er wat tomatenpuree bij, goed aanbakken en daarna gaan de gepelde tomaten erbij (of blokjes). Laat maar goed inkoken! Intussen maak je ook de witte saus – maak een roux met roomboter, waarna de melk erbij gaat en je de saus afkruidt met peper en zout. Het is tijd om de lasagne op te bouwen. Als eerste wat bechamel, dan plakjes aubergine, flink wat tomatensaus, vervolgens flink wat geraspte Parmezaanse kaas. Hup nog een keer tot alles op is en dan afmaken met veel kaas. Nu gaat de schaal de oven in voor 25 minuten op 220 graden. Klaar!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *