Het neusje van de hazelnoot


Ja, zo heet dit toetje. Bedacht door Lea – en de afsluiting van lekker gemoedelijk eten met Harm, Roel en Sven. Allereerst een simpele cocktail met forel, mierikswortel en appel, daarna een shepherd’s pie met kasteelbier en erwtjes en dan deze topper van een afsluiter.

Wat heb je nodig? Voor vier personen. 200 gram verse of ingevroren bosbessen, een bak vanille-ijs, 100 gram hazelnoten, 3 bastognekoeken, een stuk melkchocolade, twee bananen en wat slagroom.

Maken! Als eerste zet je een pannetje op het vuur, laagje water erin, de bosbessen en een lepeltje suiker. Laat lekker sudderen! Je krijgt een mooie saus! Intussen mix je de bastognekoeken met de hazelnoten in de blender tot een fijne crumble. Zet even apart en blend ook de chocola tot een fijne mix! Je bent al bijna klaar. Schil de bananen en snij ze in schijfje. Klaar om op te bouwen. Als eerste een laagje hazelnootcrumble, dan een bolletje ijs, de bosbessen, chocola, banenen en zo doe je het nog een keer. Tenslotte top je af met een flinke toef slagroom! Smakelijk eten!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *