Pastinaaksoep met een zelfgemaakte soepstengel

Het is kerst. En wat eet je dan? Juist: soep. Niet als voorgerecht, maar als één van de vele voor- en tussengerechten. Ditmaal is ook een soep onderdeel van het uitgebreide eten. Gemaakt van pastinaak met een heel klein beetje karwijzaad. Lekker! En met Hollandse garnalen en wat crème fraiche.

Ingrediënten – voor 4 personen. Ongeveer 600 gram pastinaak, een kleine aardappel, een theelepel karwijzaad, een dikke liter groentebouillon, een bakje Hollandse garnalen (100 gram ofzo), twee uien, twee teentjes knoflook en een bekertje crème fraiche. Het maken doe je als volgt. Schil de uien en knoflook, snipper deze en fruit aan in een grote ketel. Voeg daarna het karwijzaad toe en bak even goed mee. Schil de pastinaak, snij in blokjes en voeg ook toe. Bak het allemaal even goed aan, dan komen de smaken los! Schil ook de aardappel, snij in blokjes en voeg toe. Daarna voeg je de bouillon toe en laat alles koken totdat het gaar is. Dat duurt ongeveer een kwartier. Prik maar eens goed in de pastinaak en je komt er wel achter of die gaar is. Zo ja: pak de staafmixer en pureer de soep totdat deze lekker dik is. Te dik? Voeg wat water toe! Proef en breng op smaak met peper en zout. Maak de soep af met een lepeltje crème fraiche en garnaaltjes. Je kunt natuurlijk ook wat gerookte forel of makreel toevoegen of snippers van gerookte zalm. Smaakt allemaal goed. En ook lekker met een zelfgemaakte en zelfgedraaide soepstengel van bladerdeeg met wat kaas erover (die je hebt liggen).

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *