Quiche met biet en geitenkaas

Men heeft liggen: een rol bladerdeeg, een pak bietjes en veel geitenkaas. Wat maak je? Juist – de dingen gecombineerd in een hartige quiche. Naast dit alles heb je nog een rode uit nodig, een lepeltje tijm en rozemarijn, een ei en half pakje kookroom, een handje kaas en scheut balsamico.

Ga maar aan de slag! Als eerste laat je de rol bladerdeeg op kamertemperatuur komen. Doe in de vorm en bak de bodem in 10 minuten blind af. Intussen snij je de ui in ringen en doe je hetzelfde met de bietjes. Bak beide samen aan in een pannetje en doe er de rozemarijn en tijm bij. Na tien minuten gaat de balsamico erbij en kook je dit nog even goed in. Neem nu de quichevorm uit de oven en besprenkel met paneermeel. Daarop leg je de bietjes mooi in een ring. Meng intussen het ei met de kaas en kookroom en roer goed door. Doe de helft in de vorm. Neem nu de geitenkaas en snij deze in plakjes. Leg deze boven op de bietjes en giet daarna de rest van het eiermengsel erbij. Nu bak je dit geheel af in 20 minuten op 200 in de oven. Huppakee!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *