Gerechtje met geitenkaas, sinaasappel, gestreepte biet, gegrilde perzik


Is het een salade? Kan. Is het een voorgerecht? Kan. Is het een lunchgerecht? Kan. Zo zie je maar – het is een multi-inzetbaar iets dit gerechtje. En behoorlijk lekker hoor. Je kunt zelf variëren met de ingrediënten.

Dit heb ik gebruikt – voor twee personen. Twee verse geitenkaasjes, een sinaasappel, twee perziken, een gestreepte biet uit eigen tuin, een handje walnoten, wat sla (die je lekker vindt), een lepel honing en lepel olijfolie, balsamicocreme en wat verse tijm.

MAKEN! Verwarm de oven voor op 180 graden. Hup: gooi de geitenkaas er maar lekker in. Dan was je de biet en snijdt die in dunne schijven. Kook deze ongeveer vijf minuten in kokend water. Eruit en koud afspoelen. Dan schil je de sinaasappel en snijdt er dunne plakken van. Je bent al over de helft op dit moment. Was de perziken en snij ze in stukken. Beetje boter in de pan en lekker grillen die perzik! Als ze een mooie kleur hebben, gaan ze uit de pan. Zet maar even apart. Dan maak je de dressing door de honing en olijfolie te mengen. Gebruik ook nog wat sinaasappelsap erin en kruidt goed af met peper en zout. Maak de sla met een lepeltje dressing aan. Rooster tenslotte dr walnoten in een droge koekenpan! Hoppa – klaar om op te maken. Als eerste de bietjes, dan de sla, sinaasappel, perzik en vervolgens plaats je de geitenkaas er mooi bovenop. Afmaken met de honingdressing en balsamico. En als finishing touch de walnoten en verse tijm. Smakelijk eten!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *