Kip stroganoff


Heerlijk comfort good. Eten voor na een lange dag werken. Snel gemaakt en vol met smaak! Deze keer gebraden kippendijen met stroganoff. En dan een variant die binnen twintig minuten klaar is. Ik heb hem gegeten met wat lekkere aardappelpuree. Niet meer en niet minder.

Ingrediënten – voor een pot vol, ik schat in voor 2 á 3 personen. Als eerste zes kippendijen, een rode paprika, een dikke ui en twee teentjes knoflook, een half bakje champignons, theelepel tomatenpuree, flinke eetlepel gerookt paprikapoeder, 150ml kookroom en een handje verse kleine tomaten.

Maken! Als eerste is het tijd om de kip te kruiden met peper en zout. Zet een grote braadpan op het vuur, doe er boter in en braadt de kip rondom bruin en aan. Snij de ui in halve maantjes en voeg die toe, snipper de knoflook en voeg die ook toe. Goed aanfruiten allemaal en dan het gerookte paprikapoeder erbij doen. Bak ook dit goed aan. Intussen was je de paprika en snijdt deze in stukken. Maak vervolgens de champignons schoon, haal het kroontje er vanaf en snij ze in dunne plakjes. Voeg de paprika toe en bak deze ook goed mee. Doe hetzelfde met de champignons. Dan gaat de tomatenpuree erbij. Bak aan en voeg vervolgens de kookroom toe. Kook de saus lekker in en kruidt af met peper en zout. Snij nu nog wat kleine tomaatjes in vieren en voeg die toe. Klaar!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *