Vitello tonnato

Het was eerste kerstdag. Na een lekkere gin tonic – of waren het er twee – en een lekkere amuse tijd voor een voorgerechtje. Eén van de velen. Of waren dat tussengerechten. Naja, geen idee. Een simpele, maar lekkere vitello tonnato gemaakt. Tonijnmayonaise met kalfsfricandeau en wat kappertjes en augurkjes. Je hebt nodig: een blikje tonijn (op water), mayonaise (zelfgemaakt of kant en klaar), een tikkie citroensap, gebraden kalfsfricandeau (mag kant en klaar), een paar kappertjes, paar augurken en lekkere sla. Ik heb frisee gebruikt – eens wat anders. Maken! Laat de tonijn uitlekker en pureer deze samen met de mayonaise tot een gladde saus of mousse. Hoe het ook heet. Dan op smaak brengen met wat peper, zout en citroensap. Klaar. De salade maak je aan met een simpele dressing van olijfolie, balsamico, beetje suiker en mosterd. Goed roeren, en op smaak brengen met peper en zout. Dan snij je de kappertjes fijn en de augurken in kleine blokjes. Opmaken! Eerst wat tonijnmayonaise, daar bovenop de kalfsfricandeau, sla en dan garneren met de kappertjes en augurken. Nog een lekkere dot goede olijfolie erop en klaar is kees.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *