Hap met gestreepte biet, grapefruit en feta


Ja, wat is dit dan? Nou in elk geval bietjes uit eigen tuin! M’n eerste oogst – en lekker en mooi. Ik heb gestreepte bietjes geplant dit jaar. Die zijn mooi wit en roze vanbinnen. Met een lekkere aardesmaak. Mijn idee is om ze te combineren met sinaasappel. Die heb ik gekocht. Althans, het blijven grapefruits te zijn. Dus… ik heb grapefruit gebruikt. Het gerecht is echt heel simpel. Was de bietjes goed en zorg dat alle aarde eraf is. Dan snij je ze in schijven van ongeveer een halve centimeter dikte. Kook de bietjes vervolgens ongeveer 10 minuten. Bijna klaar al! Schil de grapefruits en snij ze in schijfjes. Leg vervolgens de bietjes en grapefruit om en om op een schaaltje. Beetje peper en zout erop en dan gebrokkelde feta met wat olie uit het potje feta. Smakelijk eten! Lekker voor bij de barbecue!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *