Plaattaart met mascarpone, champignons, groene asperges en brie

Lekker dit. Vandaag een rondje gewandeld bij de Sint Pietersberg. Al is het wel wat frisser dan gisteren. Tijd om de groene asperges en het bakje champignons op te maken! Ze liggen al een week in de koelkast. Als eerste neem je een stuk bladerdeeg. Ik heb nog wat restanten van kant en klaar bladerdeeg. Goed aangedrukt en uitgerold. Maak de vorm die je wil! Prik wat gaatjes erin en laat een dikke centimeter rand over. Nu de oven in op 200 graden en 10 minuten afbakken. Intussen verwarm je een koekenpan, snippert een rode ui en twee teentjes knoflook en die fruit je aan. Roer goed om, maak de champignons schoon en snij ze in grove stukken. Hup: erbij en lekker aanbakken. Was de groene asperges (stuk of 6), onderkant eraf en dan in stukken. Voeg toe! Kruidt alles af met peper, zout, tijm en rozemarijn. Haal de taart uit de oven en besmeer hem met mascarpone. Dan gaat het mengsel erop en dan gaan er nog wat blokjes brie overheen. Lekkere combinatie hè! Afbakken in 20 minuten op 200 graden. En dan lekker eten!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *