Bietenpuree met makreelsalade, geroosterde sinaasappel en pistachenootjes

Een gemakkelijk, maar lekker voorgerechtje. Dit was een amuse, maar beetje groter dan normaal. Moet kunnen als je een etentje hebt toch! De makreelsalade heb ik in de ochtend gemaakt. Je neemt een klein rood uitje en snippert dit zo fijn als je kunt. Zo fijn dat je de blokjes bijna niet kunt zien. Dan meng je daaronder twee lepels crème fraiche en een lepel mayonaise. Ik heb vegan mayo tegenwoordig. Aanmaken met wat peper en zout en een kneusje citroensap of limoensap. Klein beetje water erbij en doorroeren. Neem flink wat verse bieslook en peterselie, snij die fijn en voeg ook toe. Maak nu de makreel schoon en controleer goed op graten. Pluk de makreel vrij grof, doe bij de dressing en roer door elkaar. Klaar. In de koelkast ermee. Verwarm vervolgens de oven op 180 graden. Neem een sinaasappel, snij de boven en onderkant er vanaf en schil deze met een mes. Zorg dat je geen witte stukjes hebt. Snij nu de partjes eruit. Op een bakplaat met wat bakpapier ermee, klein beetje olijfolie erop en dan een half uur roosteren in de oven. Dan de bietenpuree. Heel simpel. Snij gekookte biet in grove stukken, doe in de blender, een likje crème fraiche erbij en een klein drupje balsamicoazijn. Dan goed doormixen. Klaar. Rooster vervolgens nog wat pistachenootjes in een droge koekenpan. En je bent al klaar om op te maken. Als eerste wat bietenpuree, daar bovenop flink wat makreelsalade. Omringen door de sinaasappelpartjes en afmaken met de pistachenootjes en wat balsamicocreme.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *