Rode uienchutney


Uien. Sjutniej. Dit heb ik nog nooit eerder gemaakt. Een chutney van rode ui. Of in dit geval van simpele sjalotten. Dat gaat ook prima. Voor een kommetje vol gebruik je zo’n zes of zeven uien. Die pel je en snij je in ringen. Het smaakt heel erg lekker op een stuk rustiek brood met verse tijm en geitenkaas. Maar je kunt het ook lekker hij de borrel gebruiken of een amuse van maken met wat gewone kaas, druiven en walnoten. In elk geval!

Voor een kommetje vol heb je een ui of zes of zeven nodig. Pel ze en snij ze in ringen. Zet een pannetje op het vuur en bak daarin de uien kort aan in een heel klein beetje boter. Voeg er een laurierblad aan toe, 100ml Port, een eetlepel balsamicoazijn en een flinke eetlepel rode wijnazijn. Een scheut water en breng aan de kook. Laat goed inkoken totdat de uien glazig zijn en de chutney lekker dik is. Je kunt het nog eventueel afkruiden met zwarte peper en dan: eten! Koud, warm of lauwwarm. Het kan allemaal. Chutney!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *