Slider met blauwe kaas en gekaramelliseerde ui

Lekker klein tussengerecht. Een klein hamburgertje dat je zo naar binnen wipt. Je maakt het in een handomdraai. Naja, ietsjes langer. Koop goed gehakt – niet dat spul van de supermarkt wat helemaal vol is gespoten met water en een gewoon niet lekker smaakt. Maar gehakt bij een goede slager. Ik heb rundergehakt genomen. Breng dit op smaak met peper, zout en worcestersaus. Snipper er een klein uitje onder, samen met een lepeltje mosterd, ketchup en paneermeer. Maak er kleine burgers van die op een klein broodje passen. Je vindt die in een zo’n pak met ontbijtbroodjes. Laat de hamburgers even opstijven in de koelkast. Snij intussen een paar uien in halve maantjes en bak die aan in de pan. Niet te hoog vuur en laat ze goed lang bakken, zodat de uien lekker gekaramelliseerd zijn. Nu bak je de burgers. Als ze bijna gaar zijn, doe je er wat blauwe kaas op (bijvoorbeeld gorgonzola) en dekt de burgers in de pan af met aluminiumfolie. De kaas smelt dan lekker over de burgers heen. Bak de broodjes af, snij ze doormidden en smeer er goed wat mayonaise op. Dan een blaadje sla, de gekaramelliseerde ui en dan de burger. Prikker erdoor, wat goede Vlaamse friet met mayo erbij. Je hebt niet veel meer nodig!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *