Gehaktballen met venkelzaad en aubergine

Lekker recept, gebaseerd op een recept dat ik op tv heb gezien van Jamie Oliver. Ik maak dit gerecht echt wel vaak. Soms rij ik terug van het werk en dan heb ik hier echt zin in. Het leukste is dat het zo klaar is en je toch erg lekker vers eet.

Bereiding:

Snij een grote aubergine in blokjes van 1 cm, strooi er zout over en laat ze even staan. Laat intussen het gehakt (half of half of rundergehakt) op kamertemperatuur komen en breng dit op smaak met peper, zout en royaal venkelzaad (ik gebruik gemalen). Het moet lekker naar anijs smaken dus doe er genoeg venkelzaad bij, ik schat in zo’n 2 eetlepels. Draai en kleine balletjes van en braad deze bruin aan in de pan. Haal de gehaktballetjes uit de pan als ze bruin zijn, voeg wat olijfolie of boter toe in de pan. Schil intussen de aardappelen en kook deze gaar. Pak als de aardappelen aan de kook komen een handjevol aubergine en knijp er zoveel mogelijk vocht uit. Zet de blokjes aan in de pan en bak ze goudbruin. Voeg er fijngesnipperde knoflook aan toe en voeg ongeveer 1 á 2 eetlepels balsamicoazijn toe. Voeg daarna en blok gepelde tomaten toe en laat de saus een paar minuten koken tot hij dik is. Voeg daarna de gehaktballen toe en laat dit 10 minuten staan. Giet de aardappelen vervolgens af, stamp ze fijn en maak de puree aan met een scheutje melk. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Serveer de puree met de gehaktballen in saus en strooi er royaal basilum overheen. Een erg lekker recept! Eet smakelijk!

 

Dit vind je misschien ook leuk...