Rode kool met appel!

Ok! Ik ga eerlijk zijn – ik kook ontzettend veel, maar ik heb werkelijk nog nooit zelf rode kool met appel gemaakt. Hoe gek is dat? Mijn mam maakte hem vroeger wel meestal zelf. Heerlijk zeg. Nu zag ik vorige week op tv een recept langskomen. En ik had nog een rode kool liggen, waar ik slecht een klein beetje van heb gebruikt voor een salade vorige week. Dus… rode kool gemaakt! Heerlijk! Het huis ruikt super lekker.

Ingrediënten! Voor echt een ketel vol. Een rode kool van ongeveer een kilo, twee appels, twee theelepels appelazijn (of witte wijnazijn), vier laurierblaadjes, een kaneelstokje, twee eetlepels suiker, drie kruidnagels, drie jeneverbessen, een halve liter water en geduld. Best wel wat geduld. Je kunt eventueel ook nog twee plakjes peperkoek toevoegen – dat is best traditioneel.

Maken! Zet een grote braadketel op het vuur. Snij de rode kool fijn en doe die in de ketel. Nu gaat alles wat je hebt behalve de appel erbij! Breng aan de kook en laat een uur stoven op halfhoog vuur. Roer zo nu en dan wel goed om! Na een uurtje schil je de appels, snijdt ze in kleine blokjes en voegt die toe voor ongeveer tien minuten! Dan nog afkruiden met peper, zout en nootmuskaat! Vergeet niet de laurierbladeren en jeneverbessen en kruidnagels eruit te halen – als je die nog vindt natuurlijk! Smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *