Hartige taart met courgette en geitenkaas

Gisteren twee grote courgettes gekregen van een vriendin die een eigen moestuin heeft. Nu wist ik wel dat courgettes soms teveel en hard groeien, maar toch. Vanmorgen pronkten de twee grote, groene courgettes in mijn fruitschaal en er lag nog een lekker hartig taartdeeg in de koelkast. Dat is wel een goede combi. Dus een hartige taart gemaakt zonder eieren uiteraard, maar met courgette, crème fraiche, geitenkaas, klein beetje roomkaas, tijm, zwarte peper en mais! Hoppa, de oven in en klaar is kees.

Hoe maak je dit alles? Heel makkelijk. Allereerst heb je twee courgettes nodig, een rol kant-en-klaar hartig kaartdeeg, driekwart bakje crème fraiche, een half blikje mais (zo’n halfgroot blik), een eetlepel gedroogde tijm (vers kan ook), een-derde pakje roomkaas (bijvoorbeeld Philadelphia), zwarte peper en 125 gram verse geitenkaas (zo’n wit rolletje). Allereerst de courgette. Die was je, snijdt de boven- en onderkant er vanaf en dan snij je met de kaasschaaf dunne slierten. Dan de dressing of hoe het heet. Meng de crème fraiche met de roomkaas met de geitenkaas. Goed roeren. Tijm erbij en dan een halve minuut de magnetron in. Daarvan wordt de dressing smeuïg. Daarna gaat het halve blikje mais erbij (zonder blikje) en de courgetteslierten. Goed mengen – ik heb het met mijn handen gedaan – en al bijna klaar. Nu neem je een vorm en daarin leg je het deeg. Ik bak mijn quiches altijd blind af, dus vandaag ook. In 10 minuten op 200 graden in de oven. Weten hoe blind bakken werkt? Lees dan even mijn andere quicherecepten of google even. Nadat de bodem al een beetje is afgebakken gaat er een laagje paneermeel op en daar bovenop de vulling. En dan de oven in voor een half uur op 200 graden! Beetje af laten koelen en smikkelen maar!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *