Witte wijnsaus met cognac

Nieuw sausrecept. Lekker bij vis, maar ik heb het gemaakt bij een goede black angus steak!

Ingrediënten: een sjalotje, 150 ml cognac, 150 ml witte wijn, 1 el witte wijnazijn, 2 el worcestersaus, 150 ml kookroom, 150 ml runderbouillon, vers citroen/limoensap. Eventueel nog wat vers gesneden peterselie.

Maken: allereerst snipper je de sjalot en die fruit je glazig in een pannetje. Voeg vervolgens de cognac toe en laat bijna helemaal inkoken. Voeg de witte wijn azijn toe en laat die ook inkoken. Nu de witte wijn erbij en laat deze inkoken tot ongeveer de helft. Maak de runderbouillon aan met de worcestersaus en voeg die ook toe, samen met de kookroom. Laat inkoken tot de saus op gewenste dikte is. Zeef de saus en monteer hem met ijskoude blokjes roomboter. Een beetje citroensap toevoegen en op smaak brengen met peper en zout (even voorproeven voor je toevoegt).

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *