Ovenschotel met broccoli en kabeljauw

Een smakelijk gerecht voor een maandagavond. Of dinsdagavond, dat kan ook. Je hebt nodig: aardappelen, een stukje verse kabeljauw, een broccoli, een uitje, bloem, melk, boter en pittige kaas. En wat peper, zout en nootmuskaat.

Allereerst schil je de aardappelen, snijdt deze in plakjes en kookt deze kort in drie minuten. Afgieten en aan de kant zetten. Maak nu de broccoli school en smoor deze tien minuten in een grote pan. Kruiden met peper, zout en nootmuskaat. Ondertussen maak je de saus. Snipper een uitje en fruit dit in een flinke klont boter. Na een paar minuten voeg je de bloem toe en die bak je gaar in ongeveer 8 minuten. Dan de melk erbij – je maakt inderdaad een melksaus met roux. Dan een flinke hand pittige kaas erdoor en afkruiden met peper en nootmuskaat. Proeven en voeg eventueel nog wat zout toe. Daarna snij je de kabeljauw in stukje. Nu kun je de ovenschaal gaan vullen! Allereerst een laagje aardappelen. Meng daarna de saus met de broccoli en vis, en vul de ovenschaal daarmee. Daarna de overgebleven aardappels en dan lekker aftoppen met kaas! Bak de schotel in ongeveer een half uur af op 200 graden. En denk eraan: even laten afkoelen voordat je aanvalt!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *