Tagliatelle stroganoff

Ok. Dit recept heb ik gejat van tv. Het zag er lekker en simpel uit en dat is het ook. Binnen 20 minuten heb je een lekker, zelfgemaakt gerecht voor je neus. Lekkere tagliatelle met reepjes ribeye steak (of een ander soort steak) en stroganoffsaus.

Ingrediënten – voor 2 personen:

 • Een lekker stuk ribeye steak
 • Een rode paprika
 • Een ui en een twee teentjes knoflook
 • Een half bakje champignons
 • 1 eetlepel tomatenpuree
 • 1 eetlepel gerookt paprikapoeder – dit geeft het een lekkere smaak
 • 75 ml slagroom (of kookroom)
 • 75 ml runderbouillon
 • Tagliatelle – zoveel als je wil
 • Peper en zout

Maken!

 1. Als eerste laat je de steak op kamertemperatuur komen.
 2. Snipper de ui en de knoflook en snij de paprika in reepjes. Maak de champignons schoon en snij ze in kwarten.
 3. Snij de steak in dunne reepjes en kruidt goed met peper en zout. Zet nu een koekenpan op het vuur, beetje boter erin en bak dan de steakreepjes in maximaal 1 minuut om en om bruin. Haal uit de pan en dek af met aluminiumfolie.
 4. Nu gaan de ui, knoflook en paprika in diezelfde pan. Fruit deze goed aan en voeg na een paar minuten het gerookte paprikapoeder toe en bak goed mee. Vervolgens de tomatenpuree en laat die ook even goed ontzuren. Daarna de champignons en bak die nog 5 minuten mee. Daarna voeg je het vocht toe: de room en de bouillon. Het moet niet fors koken, maar mag wel lekker pruttelen.
 5. Zet een pan op het vuur en kook daarin de tagliatelle af.
 6. Als het goed is, is je stroganoffsaus nu van lekkere dikte. Te dik? Voeg wat water toe. Te dun? Laat nog even koken of voeg een beetje maizena toe (wel aangemaakt met wat water natuurlijk).
 7. En nu gaat de steak bij de saus. Laat die nog even warm worden, maar niet te lang. Het is lekker als de steak nog lekker mals is. Schep vervolgens de tagliatelle uit de ketel bij de saus. Goed doorroeren en afmaken met peper en zout.

Finito!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *