Plaatpizza met tomatensaus, champignons, paprika en kappertjes

Een hele dag gewandeld? Lekker deze snelle pizza maken. Ja, het is gewoon een pizza. Alleen is deze rechthoekig. Waarom? Omdat het deeg dat ik in de supermarkt heb gekocht een rechthoek is. En het is zonde om er dan een cirkel van te maken. Een pizza smaakt als een pizza, nietwaar? Dit is een vliegensvlug en toch lekker warm recept. In een 20 minuten klaar en belegd met toch wat verse dingen.

Wat heb je nodig voor 2 personen? Een rol vers pizzadeeg (supermarkt), blik gepelde tomaten, kneep tomatenpuree, een bakje verse champignons, een rode paprika, wat kappertjes, rode ui, kaas (geraspt, mozzarella, wat je lekker vindt) en oregano (vers of gedroogd, ik heb verse gebruikt).

Het maken is een kleine klus. Laat het pizzadeeg een paar minuten op kamertemperatuur komen en maak intussen de tomatensaus. Snipper een rode ui en fruit die aan in wat olijfolie in de koekenpan. Hop, na een paar minuten de tomatenpuree erbij en even goed meebakken. Pureer dan de gepelde tomaten in een keukenmachine of blender en voeg die toe in de pan. Laat goed inkoken, zodat je een dikke saus hebt! Kruiden met peper, zout en oregano. Rol het deeg nu uit op een ovenschaal en dan gaat de tomatensaus eroverheen. Dan een laag kaas. Was de paprika en snij die in blokjes of reepjes. Hop – ook op de pizza. Neem nu de champignons en snij ze in schijfjes. Ook die gaan er uiteraard op! Tenslotte nog wat gehakte kappertjes. Afkruiden met wat oregano en dan 20 minuten de oven in op 200 graden! Eet smakelijk en vergeet niet de pizza iets af te laten koelen, voordat je aanvalt. Anders krijg je een verbrande mond!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *