Bloemkoolpuree met courgettesalade en garnalen

Jup. Een simpel hoofdgerecht. Je neemt allereerst een halve courgette en snijdt daar slierten van met een dunschiller of kaasschaaf. Maak een simpele dressing van een theelepel mosterd, scheutje witte wijnazijn, beetje suiker, peper, zout en olijfolie en roer die goed door elkaar en de helft door de courgette. Zet weg in de koelkast. Kook vervolgens een halve bloemkool gaar, laat goed uitlekken en pureer deze in de blender met peper, zout, een snufje chilipeper en geraspte kaas. Ik heb Parmezaan genomen. Neem wat cashewnoten en rooster die in een droge koekenpan. Zet de nootjes even aan de kant. Besmeer de garnalen met wat peper, zout en olijfolie en bak in een paar minuutjes in de koekenpan. Bijna klaar! Allereerst de bloemkoolpuree (proef deze vooraf even), dan de courgettesalade, daar bovenop de garnalen, cashewnoten en afmaken met wat dressing. Lekker.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *