Puree van zoete aardappel, gegrilde mango, pittige garnalen en saus van kokos en limoen

Joh! Klinkt goed he dit recept? Het is ook goed! Deze week kwam ik op Instagram een lekker gerechte tegen met mango en garnalen. Van de zomer heb ik een keer mango gegrild met witte asperges, parelcouscous gekookt in kokosmelk en gerookte makreel. Het kan heel goed en zeker ook met garnalen. Gisteren was het al met al best nog een lange dag. Ik heb een nieuw ‘project’ erbij op het werk en dat heeft me de laatste dagen al wat tijd gekocht. Maar dat maakt niet uit, ik vind het leuk om te doen. Om lekker het weekend in te gaan heb ik mijn hoofd goed leeggehaald en op (weliswaar virtueel) papier gezet. En dat is goed gelukt. Met het weekend al in mijn bol, dacht ik: “wat ga ik eten?” Nou, eigenlijk was de keuze eenvoudig en snel gemaakt. De mango staart me namelijk al een paar dagen aan en in de diepvries heb ik lekkere, grote tijgergarnalen liggen. Dus… aan de slag.

Ingrediënten – voor 2 personen

  • Een zoete aardappel
  • Een rijpe mango
  • Een pakje kokosmelk
  • Een limoen
  • Zoveel garnalen als je wil: maar wel tenminste een stuk of 7 per persoon
  • Een theelepel kurkuma, een halve theelepel chilipoeder, halve theelepel paprikapoeder, peper en zout
  • Verse koriander – of voor #teamgeenkoriander peterselie of welk kruid je dan ook lekker vindt

Bereiden!

Grappig he! Het zijn echt zo weinig ingrediënten. Het is dan ook echt geen moeilijk recept. Aan de slag! Als eerste schil je de zoete aardappel en die snij je in blokjes. Doe ze in een steelpannetje en giet de kokosmelk erbij. Ze staan vast niet helemaal onder, dus vul aan met water tot ze wél onder staan. De kurkuma mag erbij, beetje doorroeren en aan de kook brengen. Intussen de garnalen. Pel ze en haal het darmkanaal eruit. Dep droog en kruidt met chilipoeder en paprikapoeder en wat zout. Een klein drupje zonnebloemolie erbij en ze staan klaar om gegild te worden. Dan de mango. Schil die en snij langs de pit mooie stukken af van ongeveer 1 centimeter dikte. Kleine stukken zijn trouwens ook helemaal geen probleem. Besmeer de mango met een klein beetje zonnebloemolie, zodat het niet in de grillpan plakt. Het handigste is om nu de puree van zoete aardappel af te maken – vooral omdat het kookvocht je saus wordt en die moet nog wat verder inkoken! Zeef de aardappel eruit en stamp deze grof of pureer fijn in de blender. Het is net wat je lekker vindt. Ik heb het laatste gedaan. Breng op smaak met peper en zout en zet even afgedekt weg. Het kookvocht heb je nu over (in het pannetje). Zet dit terug op hoog vuur en laat inkoken tot het mooi lopend is. Dan… rampampan… pak je de grillpan en die laat je knetterheet worden. Hop – de mango erbij en grillen maar! De mango heeft denk ik zo’n 2 minuten aan elke kant nodig. Na een minuut gaan de garnalen er ook bij. Ook die hebben niet lang nodig – max 2 minuten per kant! Als de mango en garnalen klaar zijn haal je ze uit de grillpan en zet ze heel eventjes apart. Nu maak je de saus af door het sap van een halve limoen toe te voegen. En nu is alles klaar om op het bord te landen. Als eerst de puree van zoete aardappel, dan de gegrilde mango erover en de pittige garnalen. Afmaken met wat lekkere kokossaus en als finishing touch wat blaadjes verse koriander! Eet maar heel smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *