Amuse van gegrilde coquilles, venkelpuree en mandarijn

Lekkere amuse – weer eens wat anders! Neem en venkel, was deze en snij fijn. Fruit aan in een pan met een sjalotje en smoor tot ze zacht zijn. Een scheutje room erbij, afkruiden met peper en zout en daarna in de blender pureren. Maak er geen papje van! Ondertussen snij je de partjes uit een mandarijn (of sinaasappel). Let op, zonder vliesje. Grill deze gedurende 20 minuten in een over op ca. 180 graden met een klein beetje olijfolie. Vang bij het schillen het sap op, voeg er een scheutje visbouillon aan toe en wat venkelzaad. Kook dit in totdat je een mooie, stroperige saus hebt. Nu de coquilles. Gebruik het liefste heel verse en geen coquilles uit de diepvries. Die hebben namelijk minder smaak. Breng op smaak met zout en peper, meng ze in een beetje zonnebloemolie en een scheutje vloeibare boter en grill ze in een koekenpan (max een minuutje per kant). Nu opmaken! Neem een mooi amuseglaasje, doe er wat venkelpuree in, trancheer de coquilles en verdeel de plakje over de puree, wat gekaramelliseerde partjes sinaasappel/mandarijn erop en daarna wat van de lekkere saus. Afmaken met een beetje venkelgroen en je hebt een erg lekkere amuse!

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *