Perencompote

Afgelopen weekend heb ik mijn neef geholpen met verhuizen. Hij heeft een heel mooi huis nu waar hij samen met zijn vriendin woont. Achter het huis is een heel grote, lange tuin. Die is niet van hen, maar misschien ooit wel. Er staat een perenboom met rijpe peren. Die allemaal op de grond vallen en wegrotten. Dus ik heb er een paar meegenomen – stuk of vijf – en daar een lekkere compote van gemaakt. Dat is trouwens erg makkelijk. Ik heb er een vleugje chilipoeder doorheen gedaan en daardoor was de compote lekker hartig.

Wat heb je nodig? Een aantal peren (conference, deyenne du comice of wat dan ook), een half kaneelstokje (of 1tl poeder), een steranijs, een glas water, peper, zout en een halve theelepel chilipoeder. That’s it! Als eerste schil je de peren, haalt de klokhuizen eruit en snijdt ze in kleine stukjes. Zet een pannetje op het vuur, beetje boter erin en bak dan de peren goed aan. Na een paar minuten voeg je alles wat erbij moet erbij behalve het water! Goed roeren en nog even aanstoven en dan gaat het water erbij! Kook goed door en je zult zien dat de compote lekker vast wordt. Heel erg lekker op een dikke boterham met wat spinazieblaadjes, geitenkaas en kleine stukjes gekookte rode biet!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *