Vandaag was een drukke dag. Maar vanmorgen had ik een lekkere ribeye steak uit de diepvries gehaald en gedurende de dag eens bedacht wat ik erbij zou maken. Ik had nog een paprika liggen en een zoete aardappel. Daar moet toch wel iets van te maken zijn nietwaar? En het antwoord is: ja! Ik heb er een grove puree van gemaakt nadat ik de aardappel en paprika met wat verse rozemarijn en een paar teentjes knoflook in de oven heb gegrild. Erg lekkere combinatie, zeker met de pikant-zure chimichurri erbij. Niet traditioneel met knoflook, peterselie en verse oregano, maar met basilicum.

Ingrediënten – voor 2 personen:

  • Twee ribeye steaks
  • Een grote zoete aardappel, rode paprika, drie teentjes knoflook en een takje rozemarijn
  • Wat lekkere zoete tomaatjes en een klein stukje (gele) courgette – al is dat optioneel en kun je er van allerhande groenten bij doen
  • Voor de chimichurri: een klein rood uitje, halve rode peper, 3tl rode wijnazijn, 1tl olijfolie en een handje verse basilicum

Makos!

  1. Als eerste haal je de steak uit de koelkast en die laat je op kamertemperatuur komen
  2. Dan schil je de zoete aardappelen en snijdt die in kleine blokjes. Was de paprika en snij die ook klein. Plet drie teentjes knoflook en hussel alles door elkaar met wat olijfolie in een grote ovenschaal. Nog wat vers gehakte rozemarijn erbij en dan gaat dit alles 40 minuten de oven in op 180 graden.
  3. Intussen maak je de chimichurri. Snipper het rode uitje super fijn en doe dat ook met de rode peper. Voeg de rode wijnazijn en olijfolie toe en snij de basilicum fijn. Alles goed mengen en hop – de koelkast in.
    Als de groentes in de oven nog een kwartier moeten, snij je de tomaatjes en courgette in partjes. Beetje olijfolie erop en apart in de oven erbij zetten.
  4. Haal na 40 minuten de zoete aardappel eruit, beetje zout en peper erbij en grof prakken. Zet terug in de oven zodat alles lekker warm blijft. De oven mag gewoon uit staan!
  5. Dan is het tijd om de steak te bakken! Goed droogdeppen, zout en peper erop en insmeren met zonnebloemolie. Dan grillen in de grillpan! Ik doe dat altijd 1 minuut en 15 seconden per kant. Daarna in aluminiumfolie inwikkelen en een 7 minuten laten rusten! Daarna trancheer je de steak: snijden tegen de draad in!
  6. En dan… eindelijk. Je kunt het bord opmaken! Jippie! En lekker eten!


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *