Black angus steak met zelfgemaakte friet, cognac-wijnsaus en witlof

Echt een lekker gerecht voor in het weekend. Als je wat meer tijd hebt om te maken!

Ingrediënten. Voor de saus heb je nodig:  150ml cognac, 150ml witte wijn, 150ml runderbouillon, 1el witte wijnazijn, 2el worcestersaus, roomboter, een sjalotje. Voor de frieten 4 grote aardappels, olijfolie, peper en zout. En dan nog 2-3 stronkjes witlof en een goede black angus steak of een ander lekker stuk vlees.

Bereiden. De saus maakt je volgens dit recept. Vervolgens schil je de aardappel en spoelt het zetmeel goed af onder de kraan. Dep de frieten droog, doe ze in een grote zak, waar je de olijfolie, peper en grof zeezout aan toevoegt. Goed husselen en dan leg je de frieten op een grote ovenschaal en bak je ze in circa 30 minute goudbruin. Maak intussen de witlof schoon, snij deze doormidden en haal de harde kern eruit. Smoor de witlof in een grote pan in boter en dek de witlof af met een cartouche (rond uitgeknipt bakpapier). Schenk er na een 10 minuten wat water bij en laat weer verder sudderen. Na ongeveer 20 minuten draai je de stronkjes voorzichtig om. Al met al heb ik de witlof denk ik zo’n 30-40 minuten laten smoren. Dan het vlees, dat je vooraf al op kamertemperatuur hebt laten komen. Invetten met zonnebloemolie en dan lekker grillen in een grillpan. Laat het vlees na het bakken even rusten in wat aluminiumfolie. Na het snijden voeg je de vrijgekomen jus nog toe aan de saus. Breng het vlees op het bord nog lekker op smaak met wat peper en grof zeezout! Smakelijk eten!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *