Spaghetti al ragù di verdura
Vorige week was de verjaardag van Liena en ik heb even lekker het nieuwe ‘boodschappen’ blaadje gelezen toen het aantal decibel sterk toenam. Daarin zag ik een – op het oog – lekker recept voorbij komen. Een vegetarische spaghetti met linzen, rode wijn en wat groenten. Dus die heb ik deze week gemaakt. Ik kook best vaak vegetarisch en zeker pasta’s, maar met linzen heb ik nog niet eerder gemaakt. Maar ook deze is erg lekker en weer eens wat anders! Dus: een gejat recept, maar who cares.
Ingrediënten – voor 2 personen:
- 200 gram spaghetti (of zoveel als je wil)
- 1 uitje
- 2 teentjes knoflook
- 125 gram linzen (al kan een heel potje ook best)
- 100 milliliter rode wijn
- een paar winterwortelen
- 2 stengels bleekselderij
- 2 blikjes gepelde tomaten
- Een klein toefje tomatenpuree
- Verse rozemarijn
- Verse tijm
- Parmezaanse kaas!
Kook dat ding:
- Bak als eerste het gehakt rul. O chips, verkeerde recept. Als eerste snipper je de ui en knoflook die je in een pan aanfruit in wat olijfolie.
- Giet de linzen af, spoel ze schoon en voeg ze toe in de pan. Bak deze een paar minuten mee. Maak vervolgens de wortel en bleekselderij schoon, snij fijn en voeg deze ook toe.
- Blus het geheel af met de rode wijn en laat dit even inkoken. Voeg halverwege een klein beetje tomatenpuree toe en op het einde de twee blikken gepelde tomaten. Die prik ik altijd stuk.
- Zet een ketel water op, breng aan de kook en kook de spaghetti beetgaar. Al dente of hoe dat heet – ik heb no clue. Gaar is gaar.
- De saus is nu helemaal lekker aan het pruttelen en wordt dik als je deze wat verder inkookt. Snij de rozemarijn en tijm fijn en voeg deze ook toe.
- Giet de spaghetti af en vang wat kookvocht op. Hiermee kun je de saus nog iets smeuïger maken als dat nodig is. Breng de saus op smaak met peper en zout en roer de spaghetti erdoor.
- Hop, op het bord ermee en flink afwerken met veel parmezaanse kaas! Smakelijk!