Bloemkoolpuree met gebakken paddenstoelen en pistachenootjes

Lekker vegetarisch gerecht wat binnen een half uur klaar is. Lekker voor door de week of wanneer dan ook!

Je hebt nodig (voor twee personen):

  • Voor de puree: driekwart bloemkool, een uitje, een teentje knoflook, 200ml kookroom, 1 laurierblad.
  • Voor de paddenstoelen: 300 gram (of zoveel als je wil) gemengde paddenstoelen, 0,5tl komijn, 05tl kaneel.
  • Voor de saus: hiervoor gebruik je het kookvocht van de bloemkool, 0,5tl kerriepoeder en een klein blokje roomboter.
  • De lekkerste olijfolie die je hebt, pistachenootjes en tuinkers.

Maken!

  • Als eerste de puree. Was de bloemkool en snij die fijn. Doe dit in een keteltje en voeg er de grofgehakte uit en knoflook toe samen met de kookroom en het laurierblad. Doe er eventueel nog wat water bij als de bloemkool niet onder staat. Breng aan de kook totdat de bloemkool gaar is.
  • Verwijder het laurierblad, giet af, maar vang het kookvocht op. Pureer vervolgens het geheel fijn in een keukenmachine en breng op smaak met peper en zout. Zet even aan de kant.
  • Maak de paddenstoelen schoon en bak deze op hoog vuur aan met de komijn en kaneel. Als je nog wat bloemkool over hebt kun je deze ook mee ‘wokken’.
  • Doe het opgevangen kookvocht in een pannetje en breng dit aan de kook, samen met de kerriepoeder. Je kunt dit inkoken tot de gewenste dikte. Monteer de saus af met een klontje roomboter.
  • Rooster de pistachenootjes in een droge koekenpan.
  • Klaar om op te maken en te gaan eten. Allereerst doe je de puree op het bord en daar overheen de gebakken paddenstoelen. Schenk de saus erbij en garneer het geheel af met de pistachenootjes, tuinkers en olijfolie! Smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *