Gemakkelijke bananentaart met kokos
Vorige week zag ik een berichtje van Axel langskomen op social media. Een gemakkelijke no-bake bananentaart. Joh, dat lijkt me wel wat. Ik hou van bananen en van taart, haha! Dus die heb ik dit weekend effe in elkaar gedraaid. Het ‘pakjesgehalte’ is best hoog, maar voor een taart ook eens lekker om te doen.
Ingrediënten:
- 250 gram van de lekkerste koekjes die je hebt
- Een klont roomboter, gesmolten.
- Mix voor vanillepudding – een pakje (Dr Oetker)
- 250 ml melk
- Twee pakjes slagroom (400 ml)
- Een zakje vanillesuiker
- 25 gram poedersuiker
- Ongeveer 75 gram geraspte kokos (uit een pakje)
- Bananen – zoveel als je lekker vindt! Ik heb er twee gebruikt.
En dan maak je die taart gewoon in een half uurtje ofzo:
- Als eerste de bodem. Verkruimel de koekjes in een blender, smelt de roomboter en meng die door de koekjes. Bekleedt een springvorm met bakpapier en maak de bodem. Druk deze goed aan en zet hem in de koelkast.
- Maak nu de vanillepudding. Niet zoals op het pakje staat, maar met wat minder melk. Anders loopt de vulling van de taart je over je schoenen. Klop goed door en zet koud om even op te stijven.
- Daarna de slagroom. Klop de room met driekwart kokosschaafsel, de vanillesuiker en de poedersuiker. Klop de rooms stevig.
- Haal de springvorm en de vanillepudding uit de koelkast. Bekleedt nu de bodem met banaan. Geen hele, maar in schijfjes gesneden natuurlijk. Meng daarna de helft van de room door de pudding en schep die op de bananen. Afmaken met het restant van de room.
- Rooster de overgebleven kokos in een droog pannetje en sprenkel deze over de taart.
- Hop de koelkast in met dat ding en zeker voor 6 uur afblijven! Ik ben na 4 uur even stiekem gaan kijken (en proeven). Smakelijk!