Polenta bites met tomatensaus en mozzarella

Een lekker hapje dat ik heb gezien op 24Kitchen. Overigens moet je wel houden van polenta: beperkte smaak van zichzelf maar lekker op smaak gebracht goed voor bij de borrel (of zo).

Kook om te beginnen wat polenta – ca 150 gram ofzo – en breng deze daarna op smaak met peper, zout, tijm en flink wat parmezaanse kaas. Schenk dit in een schaal of bord en laat afkoelen en opstijven in de koelkast. Nu maak je de simpele tomatensaus. Fruit een uitje aan met een teentje knoflook en voeg er een paar blaadjes laurier aan toe. En wat chilipoeder. Bak dit goed aan en voeg daarna een blik gepelde tomaten toe en kook goed in. Hal de laurier eruit en maal tot een saus in de blender. Je kunt deze eventueel nog zeven. Breng op smaak met peper en zout.

Haal nu de polenta uit de koelkast en snij er blokjes of puntjes van. Bak deze daarna in olijfolie – geen boter (!) – goudbruin in een koekenpan en laat afkoelen. Je kunt de partjes daarna besmeren met de saus, lekkere ham en mozzarella. Maak af met verse blaadjes basilicum en nog wat geraspte parmezaanse kaas.

Variatie is om de partjes te beleggen met wat houmous en gegrilde aubergine, courgette of gegrilde paprika. En je kunt vast nog een andere variatie bedenken, bijvoorbeeld met wat tonijnsalade, blaadje rucola en zoet tomaatje. Smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *